geçmişten gelenler…

bitmiş gitmiş sanılan, uğruna zor zamanlar geçirilmiş, acısı çekilmiş ve hatta geçmiş arada bir hatıra o düşen anılar, ilişkiler ve insanlar… bazen sadece iyi kötü geçen zamanlar hatırlanır bazen de insanlar çıkagelir bir yerlerden… bazen sadece bir mesaj ile bazen uzaklardan gelen bir haber ile bazen -minicikmiş gibi hissettiren- dünyanın üzerinde beklenmedik bir ara sokakta anıların sahibi ile. ne şekilde olduğu önemsiz o geçmişte kaldı sandıklarımız ile karşılaşıyoruz bazen… karşılaştığımızda sanki hiç geçmemiş gibi hissettiriyor o küçücük an ve bugünümüze ya da geleceğimize dair her şeyi değiştirebiliyor bazen. bir dönüm noktası gibi. o geçmiş ile karşılaştığımızda yaptığımız o seçimlerden oluşuyor belki de hayatımız.

aslında karşımıza tekrar tekrar çıkanlar geçmişte tam olarak bırakamadıklarımız. arada sırada aklımızı ya da kalbimizi yoklayan o küçük şeyler bizim yarıda kalanlarımız, belkilerimiz, keşkelerimiz… yaşansaydı / yaşanmasaydı ne olurdu diye düşündüklerimiz… geçmişte kaldığını zannedip orada bırakamadığımız. sırf bu sebeplerden ötürü o sokakta yanından geçip gidemeyiz, o mesajı cevapsız bırakamayız, aklımıza gelen o anıyı bütün gün düşünürüz ve kalbimizdeki o sızıyı görmezden gelemeyiz.

işte seçimler de tam bu noktada yapılıyor. aslında geçmişte kaldıklarını kabullenmemiz gereken noktada. mesajlar cevapsız kalmalı, o sokaktan geçilip gidilmeli, dolabımızda sakladığımız o küçücük hatıra çöpe gitmeli, telefondan o numara silinmeli. yoksa o geçmişte kalmaya devam edeceğiz. yoksa imkansız olsa da her sokakta karşılaşacağız, telefonumuz hep meşgul olacak… ve hep “nasıl olsa” olacağız! geride bırakamayacak kadar değer verdiğimiz anıların baş kahramanlarının “nasıl olsa”sı olmayı kendimize reva göreceğiz.

bunu hak etmediğimi düşünerek bugün o numaraları, fotoğrafları siliyorum. dolabımdaki hatıralardan kurtuluyorum. ve bundan sonra bütün sokaklardan sadece geçip gidiyorum. çünkü GEÇMİŞTE KALANLARI BUGÜNÜMÜZDE GEÇMİŞTE OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ YAŞAYAMAYIZ YA DA O GEÇMİŞİ BUGÜNE REVİZE EDEMEYİZ. GEÇMİŞ GEÇMİŞTE GÜZELDİ. GELECEĞİ ORADA BULAMAYIZ. bunun bilincine varmış olarak bugünden itibaren hayatımda sadece yeni olanlara yer açıyorum…

Yorum bırakın